Ανακαλύψτε το γευστικό κρεμμύδι Makalu

Posted by geognosiltd 17/07/2023 0 Comment(s)

Ανακαλύψτε το γευστικό κρεμμύδι Makalu F1 - Η κορυφαία επιλογή στην καλλιέργεια και την κουζίνα!

Το κρεμμύδι, ένα από τα πιο χρήσιμα λαχανικά με μεγάλη χρήση ως βασικό συστατικό στη μεσογειακή διατροφή. Έχει υψηλή αξία διατροφικά αλλά και φαρμακευτικά, γι’αυτό και δεν απουσιάζει από κανένα νοικοκυριό. Η οικονομική του αξία ως καλλιέργεια είναι συμφέρουσα μιας και έχει μεγάλη στρεμματική απόδοση και κατατάσσεται στις σχετικά εύκολες καλλιέργειες όπου θα αναφερθούμε παρακάτω. 

 

Ποιες είναι οι κατάλληλες ποικιλίες για να καλλιεργήσουμε;

Το πόσο πικάντικό είναι ένα κρεμμύδι, εξαρτάται από την περιεκτικότητα θείου στο χωράφι

 Παρόλο που μπορεί να ποικίλουν τα χαρακτηριστικά ανάμεσα στις διάφορες ποικιλίες και υβρίδια, ο βασικός διαχωρισμός γίνεται ως προς την περίοδο καλλιέργειας και το χρώμα. Ανάλογα την περίοδο που στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε, επιλέγουμε ποικιλίες ή υβρίδια μεγάλης ημέρας για ανοιξιάτικη καλλιέργεια και μικρής ημέρας για το φθινόπωρο αντίστοιχα. Το επόμενο χαρακτηριστικό που πρέπει να επιλέξουμε είναι το χρώμα του φλοιού και της σάρκας του κρεμμυδιού. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι λευκές ποικιλίες έχουν πιο γλυκιά γεύση, ενώ οι κόκκινες ποικιλίες μία σχετικά πικάντικη γεύση. τέλος οι ξανθές ποικιλίες έχουν συνήθως πιο καυτερή γεύση αν και αυτό σχετίζεται αναλογικά και με την περιεκτικότητα θείου στο χωράφι μας. 

 

Γιατί να επιλέξουμε το κρεμμύδι μικρής ημέρας Makalu F1;

Το κρεμμύδι Makalu F1, που πήρε το όνομά του από το 5ο υψηλότερο βουνό του κόσμου, είναι ένα κορυφαίο υβρίδιο μικρής ημέρας για την καλλιέργεια κρεμμυδιού, που έχει εξαιρετικά καλλιεργητικά χαρακτηριστικά αλλά και γεύση. Είναι κατάλληλο για χειμερινή καλλιέργεια με μεγάλο μέγεθος και ελλειπτικά σφαιρικό σχήμα, ενώ παρέχει υψηλή παραγωγή με ομοιόμορφα και σφιχτά κρεμμύδια. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του είναι η εξαιρετική γλυκιά και γεμάτη γεύση που του δίνει μια σίγουρη θέση ανάμεσα στις επιλογές μας. Αυτό που το ανεβάζει στην κορυφή των επιλογών μας για κρεμμύδι μικρής ημέρας δεν είναι όμως η δυνατότητα αναλλοίωτης μακράς αποθήκευσης, αλλά η ανθεκτικότητα του στις ασθένειες και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες .